Velkommen til ute-NM 2021

 

2020-2021 har vært et år i pestens tegn men nå løsner det heldigvis og vi kan med glede invitere til NM i historisk bueskyting på Gran i Hadeland helga 27 til 29 august. Årets arrangører er Norsk Langbuelag og de norske Frilansene – aka “det frie norske buekompani”. Det blir en helg med godt selskap, hyggelige lag og ikke minst endel banning på grunn av vær, vind og utstyr som ikke fungerer som det skal. Altså i god gammel NL-ånd. Vi rigger opp på fredag, har presisjonsøvelsene på lørdag, et fantastisk middelaldermåltid på lørdag. Lengde skytes på søndag før nedrigg.

 

Påmelding

Påmelding gjøres via følgende skjema

Informasjon om priser (du må selv regne ut totalt hva du skal betale inn til konto: 0538 0894329, husk å merke betalingen med hvem du betaler for). Påmeldingsfristen er 1. august. Påmelding mellom 1. august og 8. august fører til økt deltageravgift.

Informasjon om regler kan du finne på: https://www.norsklangbuelag.no/regler/ – husk det er krav om skyting i historisk drakt i alle konkurranser.

Deltakeravgift
Mini/Junior Kr. 200
Senior, medlem Kr. 300
Senior, ikke medlem Kr. 600
Påmelding etter 1. August, kr. 800

Mat
Frokost og lunsj, lør søn Kr. 200
Festmåltid Kr. 200 

Konkurranseformer

I presisjon vil det i år skytes fire konkurranser. Historisk runde, langhold, jaktsti og den helt nye konkurransen Willhelm Tell. Dette er en trepilskonkurranse hvor det plasseres et eple på toppen av et kåhode. Treff i eplet gir 10 poeng, treff i kålhodet gir 10 minuspoeng. Bom er selvfølgelig 0 poeng. Skyteavstand er ukjent.

Det vil selvfølgelig kåres årets buemaker og pilmaker, samt årets historiske skytter.

I lengde konkurreres det i Flight (tre klasser), Standardpil, Walisisk og Norsk jaktpil

Stedet

Vi har leir og gjennomfører presisjonsøvelsene på Hadeland folkemuseum. Dette er et vakkert sted som gir et passende bakteppe til årets arrangement

Hadeland folkemuseum

Hva trenger du å ha med deg?

Du trenger:

  • Bue(r) og piler (minimum 6 til langhold)
  • Sovestasj og telt (event plass i telt eller annen egen bosted)
  • Historisk drakt
  • En nøytral skål eller tallerken i tre eller keramikk til festmåltid lørdag (unngå plast)
  • Godt humør

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.